Jag tror minsann illamåendet börjar smyga sig på. Kännt av det hela dagen. Sitter i magen. Fy. En sak jag funderade på. Hur vet man egentligen om det är gravidillamående och inte vinterkräksjukan?


23 kommentarer

Anonym

17 Dec 2014 16:08

Det ver man inte först, mitt gravidillamående men andra kändes som magsjuka hela tiden. Med första kändes det annorlunda, mer ett nytt slags illamående.

Vår väg till ett barn

17 Dec 2014 17:08

Hej!

Vad roligt att du hittade min blogg! Och grattis till er! Vad roligt för er, blir spännande att följa! :)

Tack :) Jag hoppas verkligen att allt kommer gå bra när vi väl börjar, men jag tar ingenting för givet. Det är skönt att läsa om andra sätt att bli gravid också, än fast jag kan tänka mig att det är tufft så ges man ju ändå en andra chans eller vad man ska säga :)

Ha en jättefin dag! :)

Ememt86

18 Dec 2014 08:39

Hur mår du idag?
Själv är jag på RD13 (alternativt 14, beroende på hur man räknar)...Jag har inga symptom alls. Brösten är inte ens ömma längre. Det enda jag känner är att det ibland krampar i livmodern, eller känns som mensvärk. Plus massa finnar. Som tyvärr kom redan för två månader sedan när jag tog sprutor innan äggplocket. Och de verkar inte ge med sig...

Karin

18 Dec 2014 09:58

Emmet86: heja dig. Jag vet det är jobbigt att vänta! När ska du testa?

Emmet86

18 Dec 2014 10:17

Karin: Testdag är på söndag 21/12. Sambon vill inte testa tidigare så då tänker jag inte det. Vi ska göra det ihop! Men mensen kan ju komma innan, så jag tänker inte så mycket på att testa alls. Eftersom jag inte har några symptom och inte känner mig som jag tror man känner sig som gravid.

Någån annan här inne som plussat och varit symptomlös så här länge?

Svar: asså jag tyckte inte heller jag hade symtom innan plus. kom sen!
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Mia

18 Dec 2014 11:24

Eftersom du är gravid är det stoooor sannolikhet att det är gravidillamående! Jag varnade för att ta ut nånting för tidigt ;) som jag skrivit innan så mådde jag också prima fram till 6+2 då första spyan kom! Sen mådde jag så jävla dåligt i 3 veckor men sen blev allt bra igen! Så hav förtröstan! :)

Emmet86

18 Dec 2014 11:38

Mia: Får jag fråga, kände du av några symptom innan du testade? Som gjorde att du trodde att du var gravid?
Jag har som sagt testdag på söndag 21/12, om tre dagar. Vet inte om det är min mens som bara är sen eller om det faktiskt kan vara så att jag ska börja tro på ett +...Jag tar ju Lutinus 3 ggr om dagen, kanske den skjuter upp mensen.

Svar: Ett symtom är att man inte har några haha. Kroppen är sjukt smart. Men som sagt, mina egentliga gravsym kom efteråt=) så håll hoppet uppe vännen❤
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Mia

18 Dec 2014 12:37

Emmet: innan jag testade så var det enda jag kände lite mensvärksliknande molande (jag har alltid väldigt mkt både ägglossningsvärk och mensvärk) samt att brösten gjorde sjukt ont! Jag hade testdag 4 dagar innan beräknad mens så jag var såklart orolig att det var mensen som var på gång. Dock brukar den följa samma mönster, jag får ont en dag en vecka innan och sen slutar det och sen får jag jätteont samma morgon den kommer.. Konstigt men så brukar det funka. Så den gången kändes inte "som vanligt". Alltid det här är lätt att säga nu i efterhand när jag vet utgången, men 2 eller tre dagar efter insättningen så kände jag som en snabbt övergående stickande smärta i livmodern som försvann på 30 sekunder.. Då fick jag någon slags "aha" upplevelse att DÄR fäste vårt barn! Sen kände jag inget mer förrän dagarna innan själva testet! Du är duktig som väntar ut riktig testdag! Jag fuskade ju med en dag!

Emmet86

18 Dec 2014 12:43

Mia: Det enda jag känt några dagar är lite ömma och knöliga bröst. Detta har jag inte känt nu på två dagar. Men i magen har jag känt i ca 1 veckas tid. Allt från kramper, håll, upplåst, molvärk, mensvärk. Det kommer och går mer eller mindre starkt varje dag.
Testdag för oss är på RD16 om transfern räknas som RD0. Men räknar man från ägglossning så borde jag ha haft BIM igår. Det tar jag dock med en nya salt eftersom jag har olika långa cykler varje månad (kan skilja upp till 1 v).
Vad konstigt att du hade testdag innan beräknad mens, trodde alltid att det var efter. Eventuellt kommer jag tjuvtesta på lördag, en dag innan. Men inte tidigare än så. Just för att jag vet att min mens kan vara lite hoppig. Och jag får inte klarhet i om mensen kan bli sen pga Lutinus. Om vi plussar så ska jag enligt kliniken fortsätta med Lutinus till UL i v 8. Var det samma för dig?

Svar: Tror inte mensen påverkas. läste ingen om det i bipacksedeln. Åhh jag fick sluta när jag plussade, så skönt=) kroppen bildar ju eget progesteron när man blir gravid och behöver egentligen inte extra, men rent psykiskt kan det kännas bra Men jag jublade=D ingen skada skedd med bebis för det❤
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Karin

18 Dec 2014 14:13

Emmet86: jag håller tummarna för dig! För mig påverkade lutinusen att jag fick mensen lite senare ( idag) men enligt BM på su är det inte helt ovanligt. Jag kände liknande symptom då jag var gravid som nu när jag inte var det :/ så himla svårt att veta innan testdag egentligen vad som är vad ;) Nu tror jag om jag gissar att vårt frysta försök blir i feb eftersom man ska ha en vanlig mens emellan. Idag känner jag mig faktiskt rätt bra! Varit och tränat två dar i rad skönt för kroppen och själen. Satsar på att må så bra som möjligt nu, snart julledighet och spa inbokat :) bloggerskan: hoppas du inte mår för illa ;)

Svar: idag har jag faktiskt inte mått illa alls=) denna bebis❤ lite nervös hur jag kommer må över jul när tanken är sälen. Skulle det bli för illa kan vi inte åka, men jag håller tummarna att må rätt bra ändå=)
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Emmet86

18 Dec 2014 15:11

Det är så galet nervöst och pirrigt nu. Är ju på RD13(14) och det är klart vi får upp hoppet ju närmare testdagen jag kommer...Försöker att tänka bort det, men det är ju omöjligt.

Karin: Jag har också hört att symptomen kan vara samma, att man inte ska ta dem för säkra. Att riktiga syptom kommer först vecka 7 och framåt. Om vårt embryo lever är jag i vecka 5 just nu, så det är ju för tidigt.

Blev ni gravida på egen hand först men kör IVF nu?
Vi ska faktiskt på spa i julhelgen också, hoppas ju på att det blir med ett + i bagaget. Men det är skönt att ha det se fram emot! Håller alla tummar för er i februari. Vi har tre embryon kvar i frysen, om detta inte går vägen så käns det skönt att ha lite backup. Även om jag såklart hoppas på detta!

Karin

18 Dec 2014 15:36

Emmet86: ja blev gravid på naturlig väg först i våras ( hade då tagit pergotime dock för att som enligt vår Gyn lättare kunna " pricka de rätta dagarna" och få en liten boost. Tack för din support :) ja, precis vi har ju våra små i frysen - visst känns det bra! :)

Emmet86

18 Dec 2014 17:55

Karin: Jag förstår, då tror jag säkert att det kommer lyckas för igen! Ledsen att höra om misfall, var det sent in?
Varför IVF för er? Klassikern verkar vara killens simmare, så är det för oss. Vi gick ICSI på alla våra.

Mia

18 Dec 2014 18:13

Emmet: ja alltså det här med min testdag var lite märkligt.. Jag fick min mens som var starttecknet för ivf:en den 20 augusti... Sen plock 1 sept o insättning 6 sept.. Och sen testdag 17 sept. Enligt min mens-app som jag fyllt i under två års tid (hela tiden vi har försökt..) så skulle jag fått mens den 21 sept. Men kliniken räknar kanske på nåt standard antal dagar/veckor.. Jag reflekterade inte ens över det då! Var så jäkla mkt annat i huvudet att jag bara fokuserade på testdagen.. Jag hade ju dock ett snabbt starkt plus redan dagen innan! Jag skulle tagit lutinus fram till 6 dagar efter positivt test men fortsatte längre då jag hade tabletter hemma... Min bästa kompis som fått två missfall körde lutinus ett bra tag så jag tänkte att jag också skulle köra på för att vara extra säker!!! Det finns ju egentligen ingen besvisad effekt av lutinus om jag förstått saken rätt men så länge det inte gör någon skada! Men har man tex skära slemhinnor och blöder och så så kanske det är bättre att sluta i tid. Jag har dock inte haft en enda blodfläck i trosan nångång sedan själva uttaget så det har jag viljat tro innebär att allt är bra där inne!! Ha tålamod nu sista dagarna innan testet!!! Jag hejar på er!!! Kram

Karin

18 Dec 2014 21:01

Fick det i v 8+5.... Vi har inga hinder ;) tror egentligen vi behöver lite mer tid och support. Nu kan jag tänka att det iaf funkat en gång så det sker nog igen. Snart hoppas vi

Svar: hjärtat❤ hann ni se ett hjärta slå? el var missfallet tidigare? låter bra att träna och vilken tjej, gått ner 12 kilo! wihoo!😊 Grattis!
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Karin

18 Dec 2014 21:02

Nu gör jag det jag kan påverka, tränar mer, äter bättre och har den senaste tiden gått ner 12 kg. Ca 6 kg kvar till min målvikt :)

Emmet86

18 Dec 2014 21:53

Mia: lustigt att det är så olika bud med lutinusen. Är ganska säker att vår läkare att vi ska fortsätta med det två veckor efter plus. Men om jag nu plussar på söndag så ska jag ju ändå ringa kliniken, så kommer passa på att fråga då.

Karin: om ni inte har några fel, varför ivf? Är det då för att ni försökt under väldigt lång tid? Hur gamla är ni? Vi är 28 och 32 men enligt vår läkare är chansen för spontan graviditet väldigt låg för oss just pga sambons simmare. Men ivf är ju ingen rolig resa precis..kan tänka mig att man vill pröva det ändå om det gått lång tid utan fel. Hoppas du börjar må bättre nu!!! Bra kämpat med vikten!!!

Karin

18 Dec 2014 21:57

Till bloggerskan: tack! Kan rekommendera viktväktarna! Så bra! En livsstil :) Ja, vi hann se ett hjärta slå. Sen två veckor efter det skedde det ca. Men som sagt inget man kunde påverka och ibland sker det. Det var fruktansvärt sorgligt och kan nu tänka på det då och då ( tex nu vid minuset så känns det så orättvist) Men som sagt det gäller att gå vidare och kämpa vidare. Det är stöttande att ha stöd via forum som här och inte minst av mannen, familjen och härliga vänner!

Svar: vilken otur! man tänker ju att det är rätt lugnt efter att man sett hjärtat slå. jag känner mig positiv, men blir såklart orolig.
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Karin

18 Dec 2014 22:03

Emmet86: man behöver ju inte alltid ha en " diagnos" för att köra IVF.... Det räcker med att man gjort utredning och försökt nog länge ( som i vårt fall) jag född 81, mannen född 79.

Karin

18 Dec 2014 22:03

Emmet86: man behöver ju inte alltid ha en " diagnos" för att köra IVF.... Det räcker med att man gjort utredning och försökt nog länge ( som i vårt fall) jag född 81, mannen född 79.

Emmet86

19 Dec 2014 08:09

Karin: jag förstår precis!! fy så sorgligt att höra om missfallet!!! massa styrkrekramar till dig och din partner. hoppas nu att ni får vila ut den kommande månaden och att lyckoägget sätts in i februari!!! kramar till dig

Emmet86

19 Dec 2014 08:09

Karin: jag förstår precis!! fy så sorgligt att höra om missfallet!!! massa styrkrekramar till dig och din partner. hoppas nu att ni får vila ut den kommande månaden och att lyckoägget sätts in i februari!!! kramar till dig

Karin

19 Dec 2014 21:30

Tack!

Kommentera

Publiceras ej