Det blev ett vul för oss. Ett fint tickande hjärta. Dock fick vi varken höra hjärtat eller någon bild med oss hem. Men allt såg bra ut❤ Ingen fara alls att åka skidor. Missfallsrisken är betydligt mindre, men som hon sa så kan man få missfall när som helst , även vid förlossningen kan det gå snett. Så nu ska vi njuta! Berättar antagligen för familjen imorgon och på julafton. Pirrigt=) 

192 kommentarer

Emmet86

22 Dec 2014 12:33

Grattis till ert mirakel! Måste vara helt underbart.
Just nu kan jag inte glädjas åt något så mycket bara, bara sorg och mörker i mitt eget hjärta. Så många tankar som far runt i huvudet. Ingen mens heller men tycker Lutinusen åker ut snabbare än annars, kanske mensen är på väg? Blir att testa imorn innan vi åker till min mamma. Fy, denna ovisshet. Hade vart bättre att få mens innan testdag än att inte få mens alls och negativt resultat. Vad ska man tro?

Sofi

22 Dec 2014 12:34

åh vad kul! Stort grattis till hjärtljud! ❤️ Njut nu av detta! God jul!

Mia

22 Dec 2014 12:43

Grattis! Ett steg närmare :)

Sofi

22 Dec 2014 12:47

Emmet86: tänker på er! Usch vet precis vad ni går igenom och det är hemskt tungt... Men kan bara trösta med att det kommer ljusare tider! Frågan är bara när, och inte OM! Försök ha en mysig jul trots allt.. ❤️

Karin

22 Dec 2014 13:16

Bloggerskan: grattis! Emmet86: förstår dig! Är själv rätt deppig just nu... Kram till dig. Men man får försöka tänka som Sofi säger när det händer och inte om... Men just nu känns det tufft! Någon som förresten testat akupunktur i samband med IVF? Hört att det kan va bra. Funderar lite över det :)

Jonna

22 Dec 2014 14:07

Så mysigt!

Sofi

22 Dec 2014 16:11

Karin: jag har gått på akupunktur i en månad 2gr/vecka innan detta försök! Kändes mycket lovande! Det gör att varje försök kan öka med över 65%!! Det är ju "östs sätt" att göra IVF! Så att kombinera två starka metoder känns väldigt hoppfullt! Plus att de lugnar ner en inför försöket och att livmodern får mycket bättre blodcirkulation! Jag rekommenderar alla det starkt :) 👍

maria

22 Dec 2014 16:49

Å så härligt att allt var bra. Spännande att börja berätta! :)

Jonna

22 Dec 2014 18:50

Förresten, vet er släkt om att ni har kämpat med att bli gravida eller vet de inget alls? :-)

Svar: sambons familj har ingen aning. min mamma vet att det varit kämpigt, men har inte sagt så mycket om ivf. tror hon är för gammal för att förstå och jag orkar inte förklara. mina syskon vet inget förutom en. Vi har kommit fram till att det är vår ensak hur vi gjort barn, men frågar något så svarar vi. Men för respekt mot sambon så kommer vi säga att vi inte matcha varandra helt enkelt.
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Karin

22 Dec 2014 20:26

Tack för tipset Sofi! Funderar som sagt på akupunktur i samband med nästa gång ( fryst) Någob som har tips på bra ställe i Gbg ( gärna specialister med akupunktur och IVF) :) sorry men minns inte riktigt nu hur det var- Sofi lyckades du på detta försök?

längtan

22 Dec 2014 20:46

Åååå vad glad jag är för er skull!! Grattis!!
Sofi: vet något bra ställe i Sthlm som gör den sorten av akupunktur? :)
Emmet86: jag har fortfarande hoppet uppe för er. Men förstår att det måste kännas jättetufft just nu :(.
Stor varm kram

/L
www.ivantanpaettsyskon.blogg.se

Sofi

22 Dec 2014 22:48

Karin och längtan: jag går i malmö, så vet bara en fantastisk kvinna här: dr.lin som jag har gått till! Men i Stockholm/Göteborg vet jag inte.. Googla!! Det finns så mycket tips här på nätet! :) och karin: jag har inte testat än! Är på rd 10 idag! Mår illa och brösten är ömma! :) så vi får se..

Karin

22 Dec 2014 23:09

Håller tummarna Sofi! Första försöket? Har googlat lite och verkar finnas bra kliniker med akupunktur

Sofi

22 Dec 2014 23:20

Karin: tredje försöket.. Glömde även skriva att min mens var beräknad i lördags, och inte ett spår ännu! Den är alltid i tid :) så jag är hoppfull.. Hoppas du hittar en bra klinik! Jag är väldigt nöjd med akupunkturen :)

Karin

23 Dec 2014 06:24

Håller tummarna Sofi! Är det ett fryst försök? ( det kommer ju vi göra i feb antagligen) Emmet 86: nått nytt för dig? Till bloggerskan och alla här: önskar en riktigt God Jul! Ta hand om er ( må så bra ni kan) och ta tillvara på lite ledighet och samla ny energi! Kram från Götet

Sofi

23 Dec 2014 07:19

Jag var så säker på mina tecken att jag vågade ta reda på om vi får den bästa julklappen i år som vi kämpat och längtat efter så länge... Och ja! Clear blue har talat!! Vi är gravida!! Helt galet!! :) ta hand om er där ute! Jag tänker på er, de kommer gå för er med som inte än lyckats! Vi lyckades på tredje försöket! En fryst stark liten eskimå! Kram till er! Nu ska jag njuta av att få vara illamående på julborden och av mina ömma bröst! 🙈❤️

Svar: Grattis!! Så himla Roligt för er! äntligen❤❤❤❤🎅
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Emmet86

23 Dec 2014 08:23

Stort grattis Sofi! Vilken magisk julklapp, har drömt om samma två jular nu, men tyvärr.
Vi har ju hunnit med en ivf hittils, det blev ett frysförsök för oss då våra fyra embryon frös ned direkt efter Äggplock. Testade negativt både på testdagen och imorse, nu väntar jag bara på mensen. Snart en vecka sen. Så fort kliniken öppnar i januari ska vi boka tid för försök nr två, blir ett frysförsök till då vi har tre embryon kvar.

Karin

23 Dec 2014 10:46

Sofi: men åh grattis! Herregud va kul! Du ger hopp att man kan lyckas på fryst med!!! :) härligt att höra!! Berätta gärna mer om när du gjorde akupunkturen ? Tex efter insättning?

Sofi

23 Dec 2014 11:42

Åh tack tjejer!! Är så glad!! Känns så fantastiskt!! Tänk att man äntligen får skriva detta! Karin var inte orolig för att de är frysta! Forskning kring frysta är så långt gången än för några år sen, så de säger att frysta försök är lika bra som färska! Tänk att den klarar både att frysas ner och tinas upp! Viken kämpe! :) emmet86: usch så segt att inte mensen vill komma?? Så onödig väntan lixom! :( tänker på dig!
Karin: jag gick på aku i en månad innan insättning, 2gr/vecka. (1h/gång) och sen på insättningsdagen direkt efter! Och sen får man inte få nålar i sig, för då är man ju förhoppningsvis gravid!! Jag rekommenderar dig verkligen att testa!! Tyckte det var så avslappnande och skönt, jag kände mig så positiv varje gång jag lämnat aku! Värt ett försök :) stort lycka till!!

Karin

23 Dec 2014 12:42

Tack för info Sofi! Tror jag ska testa det och boka tid i januari :) om inte annat för att testa och en avstressande effekt...

Emmet86

23 Dec 2014 16:47

Karin: Jag tror inte att du ska vara rädd för frysförsök.
Vi har ju aldrig testat färsk transfer, då våra embryon frös ned direkt efter befruktning. Men vår klinik säger att chanserna är lika bra frysta som färska.
Blir vår andra frysförsök vi kör i februari antagligen. Att det inte lyckades på första försöket för någon av oss får man nog ta...Det sägs ju att 70 % blir gravida inom 3 försök, så vi får hoppas på nästa gång.

Sofi: Härligt - blev tredje gången gillt för er! Var det så (förlåt, minns ej) att du fick din mens innan test både försök 1 och 2?
Min kropp har totalballat nu. Två negativa test men ingen mens. Suck. Och kliniken är ju stängd nu 2.5 vecka, så inte kan jag åka in på nån kontroll heller. Är rädd för att det är ett MA.

Karin

23 Dec 2014 17:19

Jobbigt Emmet86! Ja, då kommer vi nog göra nästa försök ungefär samtidigt ( samma månad iaf) :) tack för pepp! Men hur många dagar efter testdag är du nu? Fick som sagt min mens efter fyra dagar efter testdag. Slutat med lutinusen? ( fick mensen tre dagar efter jag slutat med den, det var progresteronet som höll den borta för mig...) Kollat runt på lite akupunktur idag och bestämt mig för att boka tid i januari efter jul/ nyår! :)

Sofi

23 Dec 2014 18:23

Emmet86: japp! Tredje gången gillt! :) första gången, färskt försök, fick jag mens på 11:e ruvardagen.. Men andra, ostimulerat fet, gick jag över mensen och plussade. 3 dagar efter plus ficklampa tidigt missfall.. Men hade småblödningar hela tiden.. Så hann aldrig riktigt glädjas åt det. Men läkarna sa att det var mkt positivt att jag blev gravid åtminstone! För då har kroppen visat att den kan bli det :) och att man sällan fick två missfall i rad! så denna är här för att stanna! Det har vi bestämt! Man väntar barn, inte missfall :) åh så knasigt med din dumma mens?! Typiskt nu när det är stängt å allt... :( kram på dig! Karin: ja så roligt att du bestämt dig!! Kör på det!! Kommer förhoppningsvis bli lika bra för dig!

J.

23 Dec 2014 19:41

Åh så kul för er Sofi! Jag är inte alls i samma situation(21 år gammal och väntar med barn i några år till...) men brukar kika in och läsa hur det går för er, det är så spännande haha. Stooort grattis!

Mia

23 Dec 2014 20:13

Med alla er "ivf kompisar" i åtanken la jag precis ut det här långa men tänkvärda inlägget på min Facebook (jag uppdaterar typ aldrig men när jag väl gör det är det viktigt!) :

"Det enda jag önskar mig av tomten i år är en större förståelse och medvetenhet angående kvinnor i fertil ålder som inte har barn. Att få barn och bli förälder är faktiskt ingen rättighet. Det är inte alla som kan bli gravida. Idag matas man ständigt med barnbilder, magbilder och ultraljudsbilder i flödet på sina sociala medier.. I samtal med vänner så spårar samtalen alltid in på barn eller graviditet. Men har du, mamma där ute, egentligen funderar över varför en kompis i gänget inte har barn? Bara för att hon säger att hon "inte vill ha barn just nu" eller ska "satsa på karriären" är det verkligen sant? Eller är det ett försvar för flera års tröstlösa försök att bli gravid, har hon fått flera missfall eller går hon kanske igenom en ivf-behandling? Har du egentligen funderat över det? Eller kretsar ditt liv enbart kring att du själv är mamma? Att uppdatera om VAB, sömnlösa nätter och annat som hör småbarnslivet till kan vara rena hånet mot någon som skulle bytt med dig vilken dag i veckan som helst! Och att sitta och diskutera grötkonsistens, barnvagnsmodeller och såriga bröstvårtor i ett sällskap där inte alla är mammor är faktiskt ganska oartigt och högst ointressant för någon som inte är i samma situation. Och känner du ett stort behov av att tapetsera Facebook och instagram med bilder på ditt barn (eller ännu värre: uppdatera om pott-träning!) får du faktiskt vara beredd på ett minskat antal följare. Nu menar jag inte att man inte ska vara stolt och vilja visa upp sitt barn men snälla, tänk efter lite och skänk en tanke nu i juletider till alla blivande mammor och pappor där ute som ännu inte haft turen att få bli föräldrar! God jul på er :) "

Med det sagt önskar jag bloggerskan och alla här en god jul!!! Och skänker såklart en extra tabke till er som fått negativa besked nu nyligen :( kram!

Svar: <3
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Emmet86

23 Dec 2014 21:12

Svar: vi hade testdag i söndags men jag tog sista lutinusen igår vid 13-tiden på klinikens inrådan, eftersom de tyckte jag skulle fortsätta och testa igen efter ett par dagar. Testet imorse visade dock totalt negativt.
Nu hoppas jag den kommer igång av sig själv, annars har kliniken telefonöppet nästa måndag så får ringa då..när de öppnar på. Riktigt den 7 januari ska vi dock ringa och boka nytt frysförsök. Känns bra att inte behöva gå igeno sprutor o allt igen. Och det blir ju billigare nu också, när det är frysförsök, en tredjedel av priset mot första ivf. I april kommer vi fram i landstingskön, men hoppas vi är gravida innan det..,.

Sofi

23 Dec 2014 21:59

Mia: du är underbar!!! Tänk om alla hade haft vetskapen... Slippa få frågan konstant! Vi svarar alltid att "vi ska ju gifta oss i sommar, så inga barn innan dess" men det är ändå som en käftsmäll varje gång! Så sjukt bra skrivit och förhoppningsvis tänkvärt för många, för helt ärligt: folk tänker inte! Heja dig! ❤️

Emmet86

23 Dec 2014 23:00

stort grattis till dig igen Sofi!!! Hur gamla är ni, hur länge har ni försökt och varför ivf?? Njut nu, hoppas 2015 blir året jag plussar också 😄

Emmet86

23 Dec 2014 23:00

stort grattis till dig igen Sofi!!! Hur gamla är ni, hur länge har ni försökt och varför ivf?? Njut nu, hoppas 2015 blir året jag plussar också 😄

Natalia Richardson

23 Dec 2014 23:28

Grattis jättekul att läsa.
God jul.

Mia

26 Dec 2014 19:41

Usch jag blir så arg... Fick blondinbellas babyboost-bok i julklapp... Hon beskriver hur otroligt jobbigt och kämpigt det var att de inte blev gravida på en gång hon slutade med p-piller.. Hur psykiskt påfrestande det var när mensen kom månad efter månad... I ETT HALVÅR!!!!!! Håll käften för fan känner jag, du har ingen aning om hur det verkligen känns att försöka!!!

Svar: Åhhh...man kan ju inget annat än att bli sjukt irriterad och provocerad! Ibland önskar man nästan att alla fick gå igenom helvetet för att veta. Nej, men självklart inte, men jag tänker så ibland...blää
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Emmet86

26 Dec 2014 20:32

Mia: jag håller med, blir otroligt provocerad av sådana uttal. Vi har nu försökt 20 månader och det är länge, men för min mamma tog det 4 år...så även vi har kämpat kort tid.

AlexSandra

26 Dec 2014 20:33

HÅLLER MED TILL FULLO MIA! Så jävla provocerande!

J.

27 Dec 2014 02:11

Ta inte Blondinbellas ord så seriöst, hon har en ganska dålig verklighetsuppfattning eftersom det mesta ska gå perfekt enligt henne. Vill inte låta så jäkla hård och elak men hon är ju inte direkt känd för att vara empatisk. :-)

Karin

27 Dec 2014 14:26

Hej! Hoppas ni alla har en bra julledighet :) Emmet86 hur går det för dig? Till bloggerskan: berättade ni för familjen på julafton? :)

Sofi

27 Dec 2014 17:14

Emmet86: förlåt, glömde svara dig!! 🙈 skyller på julstress! Tack så mycket!! Vi har försökt i över två år, började med ivf i augusti i år, och detta var som sagt tredje försöket! :) vi är 27 resp 33 år! Ivf för min sambos simmare är långsamma.. Hur har det gått för dig?? Mensen kommit??? Tänkt på dig! 😊

Emmet86

27 Dec 2014 22:57

Karin: Jag testade för andra gången den 23/12 och det visade också negativt, vilket vi redan hade väntat oss. Slutade med Lutinusen och mensen kom på julafton, en vecka försenad. Så det var helt enkelt Lutinusen som höll den borta. Vårt första IVF (=vårt första FET) misslyckades alltså.
Jag har brutit ihop och är sådär superkänslig just nu. Men...Vi hade fyra embryon i frysen efter ägguttag och har faktiskt tre kvar. Försöker se det så. Vår klinik har julstängt nu, men så snart det går ska vi boka in oss för ett nytt frysförsök. I april kommer vi fram i landstingskön också, känns skönt att ha det som uppbackning. Om det inte lyckas nu på andra försöket på privata kliniken. Så har vi faktiskt tre gratisförsök kvar. Ett barn är såklart värt alla pengar. Men vårt första försök+detta andra frysförsök kommer gå på lite mer än 40.000 kr och ja...det är dyrt. Tyvärr är landstingskön så himla lång här, så vi hade inte så mycket att välja på.
Hur mår du? Har du fått tid för nästa försök??

Sofi: Ingen fara!!! jag har säkert frågat förut, men det är många o ha koll på nu!
Då är vi lika gamla ungefär :) Jag är 28 och min sambo är 32 år :) Vi gör också ivf pga sambons långsamma simmare. Vi har försökt i 20 månader nu, och började med ivf i oktober!!
Hur mår du? har ni berättat för någon än?

Karin

27 Dec 2014 23:05

Emmet86: vad tråkigt, då är vi i samma sits denna gång... Just nu känner jag mig rätt ok faktiskt, försökt tänka på annat här under jul, umgåtts med familj och vänner. Min plan är att ringa kliniken ibörjan av januari för nu planering ( blir ju fryst försök antagligen i feb), även boka en tid hos kuratorn på kliniken tror det kan va bra. Man kan ju själv välja hur mkt/ lite man vill gå! Rätt skönt att bara få " prata av sig" kring detta.... Sen kommer jag antagligen köra igång med akupunktur i januari, kan ge det en chans och tänker att det också kan vara stressreducerande mitt i allt det här :) kram till er alla som kämpar! Vi får hoppas att 2015 blir ett bra år!

Karin

27 Dec 2014 23:07

Emmet86: dyrt med privat IVF förresten..., tre försök för 40 000kr?! :/ hoppas ni snart kommer fram i den andra kön med

Emmet86

28 Dec 2014 08:40

Karin: ja, då är vi i samma fas!! Nä, det blir ca 40000 kr för ett ivf och en fet för oss. Det kostade ca 30000 för ett ivf, men det blev ju fet för oss pga överstimuleringen. Nu köper vi ett stycke frysförsök, det kostar ungefär 10000 kr för oss (vi har bruttolöneacdrag på halva summan så därför skriver jag ca).

Anonym

29 Dec 2014 18:18

Hur går det för dig??

Emmet86

30 Dec 2014 11:47

En fråga till alla i IVF-svängen:
Vet ni hur länge man måste vänta mellan ett misslyckat FET-försök och nästa försök?
Jag vet att om ett försök mislyckas efter färsk IVf så ska det gå en naturlig cykel mellan. Frågan är om detta gäller vid FET.

Sofi

30 Dec 2014 13:03

Emmet86: jag har haft en naturlig cykel emellan mina försök.. Bra för kroppen att återställa sig :) men vet inte om det är en regel eller mer en norm för välbefinnandet! Lycka till! Bloggerskan: hur mår du?

Emmet86

30 Dec 2014 13:06

Sofi: Tack för svaret! Som det ser ut nu ska jag också ha en naturlig cykel mellan detta och nästa försök. Så preliminärt har vi frysförsök 2 i början av februari. Men jag känner mig redo att köra ett försök till direkt om det går, så vi ska kolla med vår läkare. Beror ju på om de har plats osv också!

Emmet86

30 Dec 2014 13:06

Sofi: Tack för svaret! Som det ser ut nu ska jag också ha en naturlig cykel mellan detta och nästa försök. Så preliminärt har vi frysförsök 2 i början av februari. Men jag känner mig redo att köra ett försök till direkt om det går, så vi ska kolla med vår läkare. Beror ju på om de har plats osv också!

Emmet86

30 Dec 2014 16:29

Bra besked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Har nyligen pratat med vår läkare och eftersom vi gjorde en FET i naturlig cykel nu i december (vårt första försök) så får vi köra försök nr 2 nu direkt om vi själva vill!! Så i helgen ska jag börja med ÄL-test igen och när det slår om så ska jag ringa kliniken!!! Vi har tre embryon kvar, 2 st tvådagars och en blastocyst. Förra gången använde vi en 2 dagars...iiih!

Karin

30 Dec 2014 18:36

Emmet86: vilken god nyhet att höra! :) har för mig att jag också hört det om man kör utan mediciner, ostimulerad cykel. Spännande för er!

Mia

30 Dec 2014 18:41

Härligt emmet!!! Grattis!!! Bra besked så här innan det nya året! :)

Sofi

30 Dec 2014 19:47

Emmet86: Yeay!! Så kul!!! Skönt att slippa vänta!! Det är er tur nu :)

Emmet86

30 Dec 2014 23:36

Karin, Mia och Sofi - tack, tack, tack :=)
Det känns jättebra att slippa vänta. Men det känns faktiskt mer nervöst nu än inför försök 1. Jag vet ju liksom vad som väntar, hur jobbig ruvningen är och framför allt hur smärtsamt det var med negativt resultat. Hoppas på positivt resultat den här gången dock.
Vi börjar med ÄL-test nu på söndag och preliminärt så är det alltså transfer försök 2 i mitten av januari.

carolina

31 Dec 2014 10:27

Gott Nytt 2015 :) ska bli så kul att få följa er under nästa år

Längtan

31 Dec 2014 13:18

Emmet86: va härligt att ni får försöka igen redan denna cykel! Vad glad jag blir för er skull!! Stor stor kram å gott nytt år!! Hoppas 2015 blir vårt år alla vi här inne! :)
/L
Www.ivantanpaettsyskon.blogg.se

Karin

01 Jan 2015 17:55

Hej på er! Idag är det väldigt tungt... Många jobbiga tankar. Fick veta idag att en vän är gravid efter en insemation i Danmark för 2,5 v sen. Hon blev alltså gravid på FÖRSTA försöker, med en gång! Jag har just nu svårt att glädjas faktiskt... Jag vet att det är elakt av mig. Det känns som ett hån just nu. Idag känns det hopplöst, som jag aldrig kommer lyckas. Kanske måste jag börja acceptera det :/ Och jag som precis rest mig och börjat må lite bättre igen. Allt har raserats idag känns det som. Ville bara skriva av mig lite. Hoppas ni mår bra och även du bloggerskan! :)

Emmet86

02 Jan 2015 11:01

Karin: Har också känt så där många gånger, men det lönar sig ju inget till. Hur mycket eller hur lite andra blir gravida förändrar inte situationen för mig. Så tänker jag, försöker i alla fall. Men självklart känns det förjävla orrättvist. Här kommer jag som kämpat i 20 månader och någon som blir gravid utan att ens vilja det. Suck! Men när du skriver insemation i Danmark tänker jag att det är en singeltjej som åkt iväg...Och den sitsen hade jag faktiskt inte velat vara i! Min mamma var ensamstående med mig från dag ett, och det är skittufft!

Mia

02 Jan 2015 12:48

Förstår allt för väl hur du känner Karin.. Det är så orättvist! Man får sörja och bli lite bitter men sen är det bara att blicka framåt.. Som emmet skrev så blir man ju inte själv gravid för man är ledsen och bitter. Men herregud, jag har gråtit så många bittra tårar så jag har haft väldigt svårt att vara positivt och se framåt.. Även om jag vetat att det är det enda rätta!

Jag funderade också på inseminationen.. Vad var den tjejens historia? Varför blev det insemination i Danmark?

Karin

02 Jan 2015 16:51

Tack tjejer, precis har försökt tänka så idag... Fast det är svårt just nu. Pratade med en god vän igår och vi ska gå på stan i m och bara vara :) sånt ger energi och bara få lämna dessa känslor lite. Ja, ni vet ju hur det är. Den här tjejen är singel och därför blev det Danmark... Detta är en resa som sagt som man går igenom och ibland är man ju lite på botten och behöver nog vara det för att orka. Jag försöker att bara vara i detta jobbiga nu, jag vet att det vänder och jag kommer nog orka hoppas mer då. Var på gymmet idag och körde crosstrainer och styrketräning, det var skönt att träna och " rensa" tankarna lite!

Karin

02 Jan 2015 16:58

Emmet86: vet du om du ska testa med Äl stickor en gång om dagen från söndag? Eller hur funkar det/ ringer man kliniken vid omslag? ( behövs testa morgon/ kväll?) 😊 spännande för dig! Själv har jag beställt hem en massa Äl test för att kunna köra i feb med det första frysta försöket ;)

Emmet86

02 Jan 2015 18:46

Karin: Så här funkar det på min klinik - man får ett intervall på dagar då man ska testa med äl-stickor varje morgon, en gång om dagen. Eftersommaren har olika långa cykler får jag väldigt långt testintervall. På min klinik vill de att man testar med Clearblue som visar glad gubbe eller ring. Tydligt och enkelt. Vårt första embryo transfer var också ett frysförsök, eftersom jag blev överstimulerad av sprutorna så frös alla våra dugliga embryon ned på en gång. Så vi gjorde på det här sättet i december. Tyvärr visade aldrig mina äl-test glad gubbe då, fick åka in till kliniken två gånger också för att mäta äggblåsorna och tillslut fick jag en äggmognadsspruta för att vi skulle ha koll på när jag fick ägglossning. Hoppas på mindre strul den här gången. Och jag börjar på söndag som sagt, pirrigt!!!!

Karin

02 Jan 2015 20:18

Lycka till emmet86! Håller timmarna. :) jag har beställt både de fr clear blue med gubbe ( bäst men dyrast!) och en billigare variant... Tack för info. Ska ringa kliniken den 7 jan och få en planering

Emmet86

05 Jan 2015 10:02

Tack Karin! Andra dagen med äl-test för mig idag och än slängde ingen glad gubbe. Mår fortfarande bra men börjar bli lite nervös nu. Känns som man satsar lite mer på försök 2...

Karin

05 Jan 2015 18:56

Hur många dar är ett testintervall? Förr eller senare visar det nog! :) hur lång tid efter man fått utslag på testet ska man sen göra återföringen? Sorry för många frågor ;)

Mia

05 Jan 2015 23:38

Bloggerskan, nu börjar vi verkligen sakna dig här!!!!!! Vart är du? Storhelgerna är över nu, kom tillbaks till oss! :) <3

Karin

06 Jan 2015 09:31

Håller med Mia! Bloggerskan: hoppas helgerna varit bra och att du och lilla magen mår fint :)

Emmet86

06 Jan 2015 10:21

Karin: mitt testintervall är på 15 dagar men det betor på att jag har olika långa cykler varje månad, mellan 28-35 dagar. Förra gången fick jag aldrig utslag på testen fastän jag hade testat så länge, så jag fick göra två kontroller på kliniken och slutligen ta en äggmognadsspruta. För min äl varslet ir balans. Idag har jag testat tre dagar bara, så försöker inte oroa mig ännu men det är svårt. Utslag på testen ska ske 24-36 h innan äl, så jag vet inte riktigt hur de räknar. Förra gången visstevi ju när jag fick äl pga sprutan.

Anonym

06 Jan 2015 13:12

Nu saknas du bloggerskan! Du måste komma och berätta hur allt gått! Snälla?

Jess

06 Jan 2015 15:52

Jag har precis genomgått en behandling, men nu vågar jag inte testa. Jag hade en liten blödning vid mens, men nu är den 8 dagar sen. Känner mig i något slags tomrum..
Jag hoppas allt är bra med dig bloggerskan!

Karin

06 Jan 2015 18:01

Lycka till Jess! Vet hur det kan vara och lite scary inför att testa... Men bättre att veta trots allt tids nog oavsett plus ( hoppas!) eller minus ;)

Natalia Richardson

06 Jan 2015 21:09

Hoppas att allt är bra. Var länge sen du skrev nu.
Kram.

Jess

06 Jan 2015 21:34

Jag tog precis ett test! Positivt! Svindlande! ❤️❤️

Emmet86

07 Jan 2015 08:41

Grattis Jess! Vad magiskt!
Berätta om dig: ålder, varför IVF, antal försök osv? Vore kul att höra!
Jag har gjort ett transferförsök nu (ett FET). Har aldrig gjort färsk IVF pga att jag blev överstimulerad och vi frös alla embryon efter uttag.
Väntar nu på att göra FET försök 2.

M

07 Jan 2015 21:42

Hej, har tittat in här och läst lite då och då. Vill ge er som kämpar lite hopp. Vi lyckades på 6 försöket (5 tog sig iofs med men missfall v 9)
Sen vill jag även tipsa om vårdgarantin. Ni har rätt till era gratis försök även om landstinget har lång kö. Ni kan dock behöva åka till en annan stad. Vi bor i stockholm men utnyttjade vårdgarantin och fick hjälp i Uppsala. Har ni frågor svarar jag gärna :)

M

07 Jan 2015 21:45

Glömde skriva att jag har en blogg om ni vill läsa om vår långa resa.
www.varvagtilldig.blogg.se

Emmet86

08 Jan 2015 08:35

M: Stort tack för peppen! Det känns - som du säkert minns - väldigt tungt ibland. Gjorde ni 6 färska IVF eller var det FET-försök också?
Jag väntar just nu på mitt andra FET-försök. Har aldrig gjort färsk transfer pga överstimulering. Känns väldigt tungt just nu emellanåt, men försöker hålla gott mod.

Jess

08 Jan 2015 09:42

Jag är 33, detta nu var första försöket, vi har en ettåring så vi tänkte börja redan nu att försöka. Och så tog det sig! Innan ettåringen så tog det 5 år för oss. Vi har två äldre barn sen innan som blev till naturligt. Jag hoppas å ber för er alla ❤️

Emmet86

08 Jan 2015 14:04

Hej Jess! Vad härligt att höra! Vet ni vad som hänt, varför ni först kunde få barn på naturlig väg och sedan inte? Vi gör IVF pga sambons långsamma simmare. Kan vara fler problem men det är det vi fått reda på!

Jess

08 Jan 2015 14:54

Nej, utan vi betecknas som oförklarligt sekundärt barnlösa, även om vi ju då inte är barnlösa! Inga "fel" har hittats på någon av oss.. Jag håller tummarna för er!

M

08 Jan 2015 17:07

Vi gjorde ett färsk och 5 FET.
Så jag blev gravid 2 gånger med frysta även om ett slutade i missfall. Så var inte orolig för att du gör FET.
Ja tungt och jobbigt, inget som man ens önskar sin fiende.

Karin

08 Jan 2015 19:05

En hälsning till alla här inne som kämpar :) kommer testa akupunktur och första tillfället är på måndag ( ska bli spännande och intressant, inte minst bra för som stress minskning ) Ringt kliniken idag och prl start för Äl tester för mig är 31 jan. Efter omslag ringer man dit, insättning av fryst embryo tre dagar efter insättning, i naturlig cykel. Ska ladda batterierna till dess, insättning bör nog bli ca början/ mitten av feb. Börjat jobba efter ledigheten och så skönt att fokusera på lite annat just nu. Grattis till er som fått positivt test! Håller tummarna för er alla. M: låter mkt jobbigt, beklagar!

M

08 Jan 2015 19:13

Karin vi lyckades på 6e försöket och är nu stolt och lycklig mamma till en son på 11 månader. Men vägen hit var allt annat än lätt. Förstår precis vad ni går igenom och jag håller alla tummar jag kan för att ni ska lyckas. Fortsätt kämpa, man är starkare än vad man tror❤️

Karin

08 Jan 2015 21:54

M: åh förlåt, såg nu att jag missat en del kommentarer! Bl.a. Den glädjande att ni fick er lilla skatt tillslut! :) så upplyftande och hoppfyllt att läsa! Tack för peppen. Idag har jag nått lite bättre faktiskt. Träffat lite vänner jag inte känner så bra ikväll och bara pratat om " vanliga" och opersonliga saker. Skönt ibland, mitt i allt detta! :)

Längtan

08 Jan 2015 22:46

Hej alla. Detta har blivit ett litet fint ivf-forum. ;) hoppas bloggerskan mår bra. Länge sen du skrev. Men håller tummarna för att allt är bra.
Jag har varit på info-samtal idag på kliniken om alla sprutor när som ska tas osv. så när nästa mens kommer då kör vi igång. Är spänd som tusan. Stor kram! /L
Www.ivantanpaettsyskon.blogg.se

Svar: Det är så härligt att ni skriver till varandra här och peppar och ger tips. Jag älskar det och tar till mig allt ni skriver och får så mycket tips och pepp av er!
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Karin

09 Jan 2015 13:03

Lycka till längtan! Om det är gonal sprutor du ska ta ( bara dom jag testat iaf), så är det enkelt. Lite teknik första gången sen bara att köra ;) tyckte jag. Sprutan ser ut som en penna och smidig att ta med sig om man behöver. Hoppas du bloggerskan mår bra.

Mia

09 Jan 2015 15:50

Men var är bloggerskan egentligen??? Man börjar ju bli lite orolig!!! Och vi tickar på mot hundra kommentarer på det här inlägget.. Ganska coolt! Men man får scrolla mycket! ;)

Mia

09 Jan 2015 15:50

Men var är bloggerskan egentligen??? Man börjar ju bli lite orolig!!! Och vi tickar på mot hundra kommentarer på det här inlägget.. Ganska coolt! Men man får scrolla mycket! ;)

Natalia Richardson

12 Jan 2015 00:05

Gumman!
Jag titar in varje dag på din blogg.
börjar bli orolig att något händ.
stor kram till dig från mig ♡

Emmet86

12 Jan 2015 11:03

Ja du bloggerskan, vart har du tatt vägen?
Själv är jag på cykeldag 20 idag och testdag 9. Det var ingen glad gubbe imorse heller, så det var bara att pallra sig iväg till kliniken för kontroll. Och japp, det är en kocko-cykel jag har även denna månad. Suck. Läkaren hittade en äggblåsa på 14 mm. Den är med andra ord upp till en vecka sen. Nästa vecka på tisdag åker jag på arbetsresa i 5 dagar, så nu är det inte säkert att det blir något transfer denna månad i alla fall.
Hittills har vi använt 1 av våra 4 embryon. Vi har 2 st dag2-embryon en dag5-blastocyst kvar. Förra gången använde vi ett dag2-embryo. Blir det återföring nu i januari blir det ett dag2-embryo igen.

Karin

12 Jan 2015 15:55

Ja nu undrar vi bloggerskan , vart du tagit vägen? Hoppas allt är bra....Emmet86: vad störigt, tror du att du kommer få en Äl spruta denna månad med då? Njuter av en ledig dag idag och varit på min första akupunktur! :) vilken grej! Så avslappnande! Akupunktören trodde jag behöver fem gånger ( man kan tydligen efter grundbehandlibgen få effekt i ca ett år! ) Målet är ökad blodgenomströmming till magen/ livmodern och få bra slemhinnor så ägget lättare fäster som jag förstår det... Vi gör en kickstart så nästa behandling är på tors! Hoppas kunna göra frysta försöket i feb. Min mens bör komma om ca 2 v. ( man vet ju aldrig nu efter IVF dock) Så sen sista jan ska jag börja med Äl stickor inför försöket är det tänkt.

Emmet86

12 Jan 2015 16:30

Karin: Ja, otroligt påfrestande - 3 månaden med väldigt rubbad cykel. Efter IVF avbröt vi ju, frös ned embryon pga min överstimulering, och fick då mens rekordtidigt. Och nu i december väldigt sent pga att jag tog Lutinus under ruvningen.
Jag ska tillbaka på kontroll nu på onsdag em, om blåsan växt tillräckligt kommer jag få en äggmognadsspruta att ta på torsdag kväll. Men annars blir det helt enkelt att det blir transfer om en månad. Detta då arbetsresan krockar. Det visste vi inte när vi planerade FET2, men blir ju så pga 1v sen ägglossning.

Sofia

12 Jan 2015 16:56

Hej alla💕 jag tänkte att jag skulle berätta lite om mig och bli en i gänget💕 jag och min sambo har gjort 2 ivf på rmc Malmö andra försöket tjuvtestade jag med clearblue digital och resultatet va gravid 1-2 veckor, men jag blödde så jag kände på mig att det inte skulle gå vägen, vilket det inte gjorde heller.. Nu har vi ett gratis försök kvar, som jag gärna spara så länge så möjligt.. För då finns ju hoppet och chansen kvar, om ni förstår hur jag tänker... Men sen har vi fått reda på en sak som kan vara mycket bra för oss.. Men det är en lång historia så hojta om ni vill höra mer så jag inte tråkar ut er... Kramar till er alla Sofia

Svar: <3
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Mia

12 Jan 2015 19:44

Hej Sofia och välkommen! Vi fortsätter väl tråden trots att vår kära bloggerska tyvärr lyser med sin frånvaro! Hoppas hon har fullt upp med att vara gravid! :) jag har hängt på den här bloggen sen bloggerskan startade den och är precis som bloggerskan själv, en lyckligt förunnad som blev gravid på första ivf-försöket (5 dagars blasto med icsi, Carlanderska Gbg)! Jag fortsätter ändå läsa och kommentera här och hålla tummar och tår för att fler ska ha turen att bli gravida här!!!!

Svar: <3
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Karin

12 Jan 2015 21:39

Grattis igen Mia :) emmet86: snart blir det vår tur hoppas vi med frysta! Hoppas du snart får omslag eller lite hjälp på traven... :) håller tummarna! Tack Sofia för din kommentar, berätta gärna mer ( om du vill!) vi är väl alla intresserade av IVF mm eftersom vi hänger här ;) hehe skämt å sido! :) tycker det är bra stöttning i forumet här. Ledamt att läsa Sofia.. Hoppas på nästa gång!

Jonna

12 Jan 2015 23:35

Bloggerskan, har du gått ut med vad du heter? Tror nämligen jag sett dig kommentera på en blogg under ditt namn och sen andra gånger anonymt med länk hit. Tänker såklart inte avslöja det, men ni skriver precis på samma sätt så det måste vara du hihi. :) Hoppas allt är bra med dig hur som!

Svar: Hej! Nej jag har inte gått ut med namn. Det kan nog hända att det är som du skriver. Är tacksam om du inte avslöjar. Jag kanske går ut med mitt namn senare, men inget jag känner behov av just nu. Tack fina du!
vagentillmammaochpappa.blogg.se

Emmet86

13 Jan 2015 08:30

Spännande med alla historier här inne! Och välkommen Sofia! Jag och min sambo står i kö till landstinget (6 månader kötid, framme i april). Så vi gör privata försök under tiden. Har gjort ett transferförsök i december som misslyckades. Imorgon ska jag på kontroll för att mäta äggblåsan och ev. blir det transfer på måndag. Annars blir försök 2 i februari.

Sofi

13 Jan 2015 15:45

Hej tjejer! Ville bara berätta att idag var jag och min sambo på första ultraljudet! Är i vecka 8 redan och vi såg en liten liten bebis med ett tickande hjärta! Helt magiskt! Önskar att alla här får uppleva det så snart som bara möjligt!! Kämpa på, jag lovar, det är värt det! ❤️

Emmet86

14 Jan 2015 18:37

Nu på måndag em kommer jag att bli ruvare för andra gången! Förra månadens misslyckade försök har vi lagt bakom oss och blickar nu framåt.

Sofi: stort grattis!!! Magi, hoppas på uppleva samma sak ni vår.

Mia

14 Jan 2015 19:14

Åh vad underbart Sofi!!! Det är en så surrealistisk upplevelse att se sin lilla bebis-klump för första gången! :)
Och emmet, heja dig!!! Härligt ni får försöka igen nu!!!

Längtan

14 Jan 2015 20:50

Härligt Emmet86!! :) nu håller ja tummarna massor för att det går vägen ❤️ Och grattis Sofi!!!!!!!!

Sofia

14 Jan 2015 21:08

Nu är det snart en månad sedan bloggerskan skrev något. Någonting måste ju ha hänt!

Jess

14 Jan 2015 22:13

Ja tyvärr måste det nog hänt nått. Hoppas hon mår bra hur som ❤️

Karin

14 Jan 2015 22:32

Hej tjejer! Grattis Sofi! Underbart! Grattis Emmet86 till ett nytt försök i dagarna! Ja, nu skriver jag den 100 kommentaren här. Bloggerskan: hoppas du är ok, om något hänt- du behöver inte förklara dig. Bara säga hej om du kan/ vill så vi vet att du är okej " vår IVF blogg - vän". Kramar till er alla! I morgon kör jag min andra akupunktur gång. :)

Anonym

15 Jan 2015 10:15

Hej alla, jag ville bara skriva av mig lite jag har också börjat med ivf pga min mans dåliga spermier.. Nu i tisdags hade jag Äggplock och de fick ut 14 mogna ägg vilket då 9 klarade sig till nästa dag men idag när jag ringer för att fråga om när vi ska göra en återföring så har ingen av äggen klarat sig :( vi blev så ledsna är det någon som har varit med i nån liknande situation?

Karin

15 Jan 2015 12:46

Vad tråkigt att höra anonym! Vet du om de blev befruktade? Ni borde kunna boka en tid med läkare på IVF kliniken för att få mer info/ vad som blir nästa steg?

Anonym

15 Jan 2015 13:03

Ja det är jätte tråkigt :( dom blev befruktade första dagen och läkaren sa att allt såg bra ut men så idag hade dom slutat dela sig alla äggen.. Och jag fick reda på att jag har pco att jag har för många foliklar och kan lätt blir överstimulerad men jag själv tycker inte att jag har någon symptom jag har alltid haft regelbunden mens och ägglossning har jag allt känt att jag haft.. Vi ska iallafall börja med en ny behandling i februari och då ska vi prova menopur, nu hade vi gonal-f. Är det någon som gått från gonal-f till menopur vad tycker ni är skillnaden? Är den mycket bättre?

Sofi

16 Jan 2015 11:43

Tack snälla ni! ❤️ Emmet86: Gud så roligt! Äntligen ska du få ruva igen! Man får sån kick efter insättningen tycker jag :) håller alla tummar för er! Mia: hur långt är du gången nu, i vilken vecka? :) hoppas du mår bra! Karin: visst är det fantastiskt med akupunktur?! Jag tyckte det hjälpte mig att slappna av betydlig! Och bli gravid! :) lycka till! Det ska gå! Och Gud vad man undrar vad som händer med bloggerskan... Är inne minst en gång/dag.. Men fortfarande inget nytt. Hoppas ni mår bra! ❤️

Karin

16 Jan 2015 19:24

Ja eller hur Sofi: akupunktur är grymt avkopplande! Redan under dessa två gånger! ( denna v) nu ska jag enligt akupunktören vänta in min mens, bör komma nästa v och under den perioden köra en akupunktur till. Totalt blir det nog ca 5 gånger. Så skönt att också känna " att man gör nått". Sen vet man ju aldrig, men tror inte det skadar! Och så bra avstressande effekt för kropp och själ :) såld på akupunktur alltså ;) hur är det med er alla? Kollar också här då och då för ev nytt inlägg av bloggerskan eller att följa er här :) ha en bra fredagskväll.

Mia

16 Jan 2015 19:41

Tänk vilken härlig liten ivf-grupp bloggerskan skapade! Att vi håller igång här fortfarande och man sitter med sin lilla iPhone och scrollar och scrollar för att komma längst ner och se senaste nytt från er andra :) tyvärr måste det hänt nåt tråkigt för bloggerskan.. Nu har hon varit borta en månad snart... :(

Jag tror stenhårt på din akupunktur emmet, nu jäklar!!!!!

Sofi, jag är alla redan i v 22, det tickar på! Har moderkakan i framvägg men i måndags fick både min man och jag känna små buffar där inifrån från vår lilla pojke! Jag tänker ofta på vilken otroligt tur vi har haft som blev gravida på första ivf-försöket! Det här med graviditet och barn ska man ALDRIG ta för givet! Jag hejar på alla er vänner där ute!

Karin

16 Jan 2015 22:08

Tack Mia för lite pepp! Ja, det är spännande med akupunkturen. Håller med angående iPhonen ;) roligt att du Mia är i v 22. Hur går det för er andra?

Jess

18 Jan 2015 19:34

Jag är i v 8 nu, ska in på ul imorgon för att kolla hur det står till och hur många det är! Jag har fått lite rosa på pappret ett par gånger, så jag är otroligt orolig. Mår illa bara av tanken på ultraljud imorgon. Jag vill inte, men på samma gång vill jag ändå. Fy :( Håll tummarna för oss imorgon 8.40 är ni snälla ❤️

Jess

18 Jan 2015 19:34

Jag är i v 8 nu, ska in på ul imorgon för att kolla hur det står till och hur många det är! Jag har fått lite rosa på pappret ett par gånger, så jag är otroligt orolig. Mår illa bara av tanken på ultraljud imorgon. Jag vill inte, men på samma gång vill jag ändå. Fy :( Håll tummarna för oss imorgon 8.40 är ni snälla ❤️

Mia

18 Jan 2015 22:12

Lycka till jess!!! Hur många embryon sattes in?

Jess

19 Jan 2015 09:16

Tack Mia! Det var ett litet hjärta som slog där inne! ❤️ Helt magiskt!

Jess

19 Jan 2015 09:16

Tack Mia! Det var ett litet hjärta som slog där inne! ❤️ Helt magiskt!

Emmet86

19 Jan 2015 09:27

Stort grattis Jess! Är det ert 3 barn? Vad mysigt!
Själv blir jag - om allt går bra - ruvare för 2 gången idag. Försöket i december har jag lagt bakom mig, även om det fortfarande känns ledsamt att det blev ett minus då. Nu är jag väldigt peppad men också nervös, jag vet ju vad som väntar och vet också att jag kommer bli mer ledsen de här gången om det inte funkar.

Jess

19 Jan 2015 14:10

Det här blir vårt 4:e! Jag känner mig så otroligt tacksam!
Åh vad spännande! Jag håller alla tummar å tår, och ber för er ❤️

Jess

19 Jan 2015 14:10

Det här blir vårt 4:e! Jag känner mig så otroligt tacksam!
Åh vad spännande! Jag håller alla tummar å tår, och ber för er ❤️

Emmet86

19 Jan 2015 19:42

Då är jag ruvare för andra gången i mitt liv. Så tacksam att vi fick fyra embryon efter ägguttaget, så jag slapp köra om från början nu. Andra embryot är alltså i min mage, även denna gången ett dag 2-embryo. Bara hålla tummar och tår nu då. Imorgon åker jag på arbetsresa till London och åter hemma på lördag, kommer då vara RD5. Nervöst!

Sofi

19 Jan 2015 21:12

Emmet86: åh vad roligt!! Äntligen!! Jag håller alla tummar och tår för er denna gång!! Det ska gå vägen 😊❤️ Ha så kul i London och njut av staden!

Längtan

19 Jan 2015 21:25

Skriver till dig här med emmet86 :) Å himla spännande att du är ruvare igen!! Om 2 v drar det igång för oss. Pirrigt!! :) :) kram!
Www.ivantanpaettsyskon.blogg.se

Mia

19 Jan 2015 22:10

Ååååh emmet vad jag hejar på ert lilla embryo!!! Kom igen nu!!!! Låt 2015 bli det bästa året!!!

Natalia Richardson

19 Jan 2015 23:08

Kul att följa er alla.
Men undra vad som har händ bloggerskan??

Karin

19 Jan 2015 23:22

Håller med Natalia.,,, och stort lycka till Emmet86! Om det nu inte skulle gå vägen denna gång har ni alltså några kvar i frysen? Håller iaf tummarna stenhårt för dig/ er. Grattis till Jess! :) Än vet jag ej exakt tid för vårt frys försök. Min mens bör komma i dagarna. ( en av de få gånger man ser fram emot det kanske?!) ;)

Emmet86

20 Jan 2015 07:10

Ack ni fina 😘
Karin: det stämmer! Vi fick fyra embryon totalt efter ägguttaget. Första användes i december och nu det andra då. Kvar i frysen finns en tredje och sista dag 2-embryo och en dag 5-blastocyst. Om det försök inte tar sig har vi redan bestämt att ta blastocysten på nästa försök.

Jess

22 Jan 2015 19:10

Kom tillbaka snälla bloggerskan ❤️

Jess

22 Jan 2015 19:10

Kom tillbaka snälla bloggerskan ❤️

Natalia Richardson

23 Jan 2015 21:26

Ja kom tillbacks underbara bloggare.
Jag tänker mycket på dig.

Emmet86

25 Jan 2015 17:15

Tjena! Hur går det för er alla här inne?
Jag är ju ruvare nu, för andra gången. Är på RD6. Testdag är först 5/2 så det är lååångt kvar.

Sofi

25 Jan 2015 21:27

Emmet86: åh så roligt! Ruvardag 6 är bra! Jag fick veta redan på ruvardag 11 att det hade gått vägen för oss! Det kändes i hela kroppen! :) håller alla tummar för dig!!! Själv är jag i vecka 10 nu, mår illa och ät megatrött! Alltså precis som det ska vara! Vill bara att veckorna ska gå lite snabbare så det känns ännu säkrare.. Snart ska vi på KUB test (om 2 veckor..), helt overkligt! Skriv igen snart och berätta hur det går för dig! Denna gången ska det gå!! Och hur går det för Karin?? Har du börjar ruva än? Eller var det i februari? :)

Karin

25 Jan 2015 21:51

Heja dig Sofi, håller tummarna! :) Emmet86: håller tummarna för dig med! Hur känner du dig? Jag fick min mens igår lite försenad ( inte så konstigt efter IVF osv) Ska testa på cykekdag 11, dvs 3 feb med Äl tester. Har ju en rätt lång cykel så gissar att ägginsättning kommer bli i mitten av feb. Tror jag, man vet ju aldrig ;) hoppas jag får naturlig Äl... Att sånt funkar efter IVF en. På ons ska jag göra min tredje akupunktur behandling och ser fram emot den! :) kämpa på alla tjejer. Synd att vi inte hört fr bloggerskan !

Emmet86

26 Jan 2015 08:29

Tack fina ni! Denna andra ruvning har hittils varit väldigt annorlunda för mig jämfört med försök 1 i december. Dels tar jag inte Lutinus den här gången, utan tog en spruta på kvällen samma dag som insättning och en andra spruta på RD3. Inget mer. Förra gången kändes det massor i magen hela tiden och det gör det inte nu. Har däremot något mer ömma bröst den här gången. Den här gången har jag också varit på arbetsresa i London mellan RD1-RD5 och då knappt tänkt på processen. Förra gången var ruvningen det ända jag tänkte på...

Sofi: Var det en blastocyst du fick tillbaka? Jag har fått ett dag2-embryo. Precis samma som försök ett. Vi har två embryon kvar i frysen.

Karin: Min mens har också blivit knasig efter ägguttaget i oktober. Har fått ta Ovitrelle både inför försöket i december och det nu i januari för att min cykel blivit så lång.

Kram!

Emmet86

27 Jan 2015 13:44

En liten fråga till er som plussat med IVF här inne.
Vad hade ni för symptom under ruvartiden, när uppstod det? Jag är på RD8 idag och känner mycket mindre än första försöket...Men förra gången tog jag Lutinus tre ggr om dagen och det gör jag inte nu...

Emmet86

27 Jan 2015 13:46

En fråga till alla er som plussat med IVF här inne.
Vad hade ni för symptom under ruvartiden och när uppkom det? Jag är på RD8 idag och känner mycket mindre än under försök ett, som blev negativt. Men då tog jag Lutinus tre ggr om dagen och det gör jag inte nu.

M

27 Jan 2015 16:27

Jag kände i stort sätt ingenting, lite molnande värk bara. Plussade svagt på RD8 på 6e försöket och det gick hela vägen:)

M

27 Jan 2015 16:27

Jag kände i stort sätt ingenting, lite molnande värk bara. Plussade svagt på RD8 på 6e försöket och det gick hela vägen:)

Emmet86

27 Jan 2015 16:43

M: Var det en blasto du fick då? Både försök 1 och nu har jag ett dag2-embryo.

M

28 Jan 2015 07:22

Ja den sista gången va en blasto, de 5 tidigare gångerna var 2dagars.

L

29 Jan 2015 08:33

Hej alla! Igårkväll kom mensen så nu drar vi igång vår ivf-resa. Har ju varit här inne en del och läst å peppats av er ;) men nu är det dags även för oss. Pirrigt men laddat! Kramar L
Www.ivantanpaettsyskon.blogg.se

Emmet86

29 Jan 2015 10:49

L: Stort lycka till! körde ju vårt första IVF i vintras. Ruvar nu för andra gången, är på RD10. Även denna gång med ett dag2-embryo.

Emmet86

29 Jan 2015 10:50

Stort lycka till L!!!
Vi går ju på samma klinik vad jag förståt...Vårt första försök lyckades ju inte, men nu är jag på RD10 med försök 2. Olidliga väntan.

Emmet86

02 Feb 2015 08:53

BLOGGERSKAN: VAR ÄR DU?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!

Och hur har det gått / går för er andra här inne?
Jag är på RD14 på mitt andra ET-försök. Testdag på RD17, dvs. på torsdag.

L

02 Feb 2015 09:23

På va spännande Emmet86!! Hur känns det i kroppen?
Jag ska ta spruta nr 4 me gonal f ikväll. Allt känns okej.. Fast är orolig i kroppen som attan. Vaknar med ett rus av oro. Men det kanske är en reaktion på hormonerna?
Kram på er å hoppas allt är bra med bloggerskan!!

Längtan

02 Feb 2015 09:25

Hej igen. Tänkte fråga er om när man gör första ultraljudet på sprutdag 6. Ser man redan då hur många äggblåsor man kommer att få? Eller vad tittar dom på då?
Kram 💜från en pirrig en

Längtan

02 Feb 2015 09:25

Hej igen. Tänkte fråga er om när man gör första ultraljudet på sprutdag 6. Ser man redan då hur många äggblåsor man kommer att få? Eller vad tittar dom på då?
Kram 💜från en pirrig en

Emmet86

02 Feb 2015 10:08

Längtan: De kollar att din kropp reagerat på hormonerna och att man kan hitta blåsor. På första UL såg de bara 8 blåsor på mig. Jag fick ut 31 st ägg sedan vi äggplock.

Karin

02 Feb 2015 14:41

Emmet86: spännande med testdag på tors! Känner du nått? Jag ska börja med Äl tester inför frysförsöket i feb :) börjar i m på cykeldag 11 men som sagt rätt lång cykel så tar nog ett tag ... Hoppas ha naturlig Äl denna månad :) lycka till alla! Akupunktur på tors, längtar som vanligt ;)

Emmet86

02 Feb 2015 15:56

Karin: Hej! Kul att höra från dig, länge sedan. Båda mina försök har varit frysförsök eftersom vi pausade efter ägguttag i oktober pga. överstimulering. Jag har dock aldrig fått utlsag på ÄL-testen eftersom min cykel rubbats efter IVF. Fick gå på två stycken VUL inför både FET1 och 2 och med hjälp av att mäta äggblåsan bestämde läkaren när jag skulle ta Ovitrelle-sprutan. FET1 tog jag Lutinus tabletter 3 ggr om dagen men den här gången fick jag ta en Ovitrelle-spruta på ET-dagen och RD3. är som sagt på RD14 idag och denna ruvning har varit annorlunda. Just nu är det dock otroligt jobbigt och jag kan inte koncentrera mig på något. jobbet blir väldigt lidande. Mina symptom är dålig i magen, störra och ömma bröst, svullen mage, har tidigare haft lite dov molvärk men idag hela fm har jag haft starka kramper (Var säker på mens och sprang till toan typ 10 ggr) och både på RD10 och RD11 (en gång varje kväll) haft spottings efter toabesök. på RD10 bara som en halv femtioöring av lite brunt på pappret och sen på RD10 lite rosa/rött efter torkning. Har haft småsmå bruna fläckar ett par ggr efter det, men de har varit minimala. Mina känslor går verkligen upp och ner! igår var jag säker på att jag var gravid idag vill jag bara sova och veta svaret.

Karin

02 Feb 2015 20:24

Men Emmet86 det låter ju lovande det där eller? Och nu tar du ju inte lutinusen heller.... Så då slipper man biverkningar av den iaf. Japp hänger med på din story, håller tummarna nu! Det är din och sen min tur nu! Hoppas jag. Hur går det för er andra? Undrar vart vår kära bloggerska försvunnit?! Jag hoppas som sagt att min Äl kommer naturligt, men man vet ju inte efter IVF.... Förra cykeln tror jag inte jag hade Äl ( skulle ju gå en naturlig mens emellan försöken) så snart dax för försök två, just nu ägnar jag inte IVF så mkt tanke- försöker bara vara och känner mig just nu ganska bra i kropp och själ. Fast barnlängtan finns ju där hela tiden, ja ni vet ju hur det är... Fast nu försöker jag och mannen ha det så bra som möjligt :)

Anna

03 Feb 2015 00:20

Emmet86, min första graviditet blödde jag inte alls. Min andra började jag blöda på rd7 BM, ungefär som dig. Sen blödde jag till och från, upphörde i veckan 8. Så ge inte upp hoppet.

Emmet86

03 Feb 2015 08:31

Tack Anna! Tyvärr är nog hoppet ute för mig. Jag började verkligen tro att det skulle bli ett plus den här gången, har ju bara haft pyttesmå spottings ett par tre-fyra gånger. Men idag kommer det ordentligt när jag torkar mig. Och mensen borde ha kommit mellan i lördags och imorgon onsdag. Så det blir till att testa tidigt idag eftersom jag börjat blöda.

Mia

03 Feb 2015 18:35

Åh nej emmet :( :( :( det var ju er tur nu!!!!!

Karin

03 Feb 2015 19:37

Emmet86: håller tummarna.... Kram!

Emmet86

03 Feb 2015 21:42

Tyvärr blev även försök 2 ett misslyckande, mensen kom på rd15 två dagar innan testdag.

Karin

04 Feb 2015 00:35

Vad tråkigt att höra Emmet86..... :/ styrkekram till dig. Klen tröst, finns inget "bra" att säga så här, annat än att vi är många i din situation. ( även om det inte hjälper dig) Kanske ska du ta ett test iaf ( om man nu orkar) Och att du, när du kan , vill och orkar kan föra ett till frysförsök- ni hade väl ett kvar....

Längtan

04 Feb 2015 08:43

Stora varma kramar till dig Emmet86! Vet inte vad jag ska skriva. Men skickar massa styrka och energi till dig. ❤️❤️❤️

Jag är påväg in på första ultraljudet nu för att kolla antal äggblåsor. Å så började jag blöda lite i morse igen? Mensen tog slut för två dagar sen..? Vet någon vad det kan vara? :/

Karin

04 Feb 2015 20:43

Längtan: kanske blev det så efter ultraljudet? Jag brukar va lite känslig nån dag efter eller i slutet av mensen.... Nog inget att oroa sig för

Anna

04 Feb 2015 20:59

Vad tråkigt Emmet86. Styrkekramar till dig.

Emmet86

05 Feb 2015 09:16

Tack alla. När detta andra försök också misslyckades (tog ett test på rd15 när jag började blöda) blev jag helt knäckt. Det var tusen gånger värre ön minus efter försök ett. Jag har ångest och är jätterädd nu för framtida försök...vi har två embryon av fyra kvar i frysen på vår privata klinik. Och senast i april har vi kommit fram i landstingets kö. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra nu.mimorn har vi återbesök med vår läkare på privata kliniken och det vi vill är att göra ett tredje frysförsök där iaf. Så nu får vi se när det blir och vad vi gör om det misslyckas...vi har inte sagt nej till at undersöka adoption heller, men vi avvaktar med det.

M

05 Feb 2015 16:41

Emmet86 beklagar verkligen😥 Ge inte upp, min lille kille är ett levande exempel på att man inte ska ge upp. Efter 5 misslyckade försök inkl missfallet i v9 så lyckades vi på 6e. Det var sjukt tungt efter alla minus men vi kämpade vidare. Det skulle bara gå. Låt dig själv att vara ledsen och arg och kom sen tillbaka ännu starkare❤️

Karin

05 Feb 2015 18:48

Tack för en fin berättelse och pepp M. Emmet86: kan tänka mig att det känns fruktansvärt tungt nu! :/ ibland är man ju verkligen på botten... Tillåt dig känna så , tids nog har du kraft igen. Två försök är egentligen inte så mycket, klen trös och jag vet det känns mycket! Men det är ju inte ovanligt att gå igenom tre färska försök med tillhörande frysta.... Det jobbigaste är ju att ha kraft att orka. Kan rekommendera en kuratorkontakt..... Jag var hos den på kliniken för nån v sen, så bra. Ska dit igen och prata om 1,5 v. Man kan gå själv eller ihop med sin partner eller kombo.

Emmet86

06 Feb 2015 14:22

M: Tack för dina ord! Nej, vi har inte gett upp. Vi kommer försöka i alla fall hela detta år om det så krävs innan vi börjar tänka på andra alternativ. Precis som du säger: Det ska bara gå! Och våra läkare är väldigt hoppfulla för oss, så det måste vi ju tro på.


Idag har jag och sambon varit på återbesök hos vår läkare. Vi går ju på en privat klinik eftersom landstingskön är så lång (men i april senast har vi kommit i fatt den, så eventuellt byter vi till landstinget då). Besöket idag gick väldigt bra!
Ett VUL på mig för att se att det inte var någon svullnad på äggstockarna. Och sen lång diskussion om vad vi ska göra nu. Både jag och sambon vill försöka en tredje gång på privata kliniken innan vi eventuellt går över till landstinget. Efter ägguttaget i oktober fick vi ju 4 embryon och har nu alltså använt 2 st (båda dag-2 embryon). Kvar i frysen finns ett till dag 2-embryo och en blastocyst.
Vi bestämde att vi ska köra blastocysten den här gången och att vi ska göra det i stimulerad cykel redan den här månaden, eftersom det inte finns några medicinska anledningar att vänta. De två föregånde försöken har skett i naturlig cykel. Men nu ville vi alla pröva något nytt. Och jag som har något oregelbunden cykel som dessutom blivit väldigt lång efter IVF:en i oktober har väldigt svårt att veta när jag har ÄL. Så redan nu på måndag ska jag börja med Puregon, blir en liten dos i fyra dagar och sen ska vi på kontroll på fredag nästa vecka för att se hur kroppen reagerar. Preliminärt är det alltså embryo transfer om 3-4 veckor.
Är jättenervös, rädd, många tankar och känslor. Men samtidigt så känns det som helt rätt beslut att köra ett tredje försök här innan vi bestämmer oss för om vi ska gå över till landstinget eller ej!
Blir det tredje gången gilt kanske?

Karin: Hur går det för dig? Är det återföring nummer 2 som du ska ge dig in på nu strax? Känns galet att jag snart förhoppningsvis ska bli ruvare igen...

Karin

06 Feb 2015 20:55

Emmet86: japp det är gång 2, första gången med fryst. Testar Äl inget utslag än och som sagt inte konstigt då jag naturligt har en cykel på 32-35 dar...

Karin

06 Feb 2015 20:55

Emmet86: japp det är gång 2, första gången med fryst. Testar Äl inget utslag än och som sagt inte konstigt då jag naturligt har en cykel på 32-35 dar...

Karin

09 Feb 2015 14:32

Hej! Glad gubbe på Äl stickan i morse! :) ringt kliniken nyss och fått tid för insättning på torsdag em :) känns pirrigt, roligt och spännande! Njuter lite av den känslan ( inte alltid det känns så) ;)

Emmet86

09 Feb 2015 18:07

Grattis Karin! Är det en blastocyst du får? Själv börjar jag med spruta ikväll. Detta tredje återföringsförsök ska ju ske i stimulerad cykel, de två föregående i naturlig... Blir spruta i 4 dagar och så har jag VUL på fredag morgon..

Karin

09 Feb 2015 19:28

Lycka till Emmet86! Nej det är ett två dagar embryo, vi har bara sånna i frysen ;) då kanske vi snart båda två är " ruvare" då. Vet du varför det blir stimulerad cykel? ( sorry om du sagt detta innan) hoppas du känner dig lite bättre till mods nu. Hur går det för er andra? Bloggerskan, kommer du tillbaka?

Emmet86

10 Feb 2015 09:51

Karin: Spännande! Hur många embryon har ni i frysen? Vi fick ju fyra stycken embryon efter ägguttag, alla direkt till frysen (av 31 utplockade ägg). 3 st dag-2 och 1 st dag-5 blasto...Har stooora förväntningar nu på vårt tredje försök. Tog första Puregon igår, men nu är jag ju van vid alla sprutor, har tagit det på olika sätt sedan oktober.
Svar på din fråga - att köra i stimulerad cykel var ett gemensamt beslut av både oss och läkaren. Min cykel har blivit rubbad efter äggutag i oktober (har haft jättelånga cykler nu) och det har därför inte funkat att bara ta ÄL-test för mig (blir aldrig omslag och jag har stressat massor av det och ändå fått åka in till kliniken ett par gånger för att ha koll på äggblåsan). Så det gör det lättare för både mig och kliniken att ha koll på när jag får ÄL.

Anonym

10 Feb 2015 16:14

Finns det någon härinne som känner bloggerskan? Vad kan ha hänt? Allt känns ju jättemärkligt?

Karin

10 Feb 2015 23:04

Anonym: ja frågan är vart hon försvunnit... Hoppas det är bra ändå. Emmet86: vi har 7 st två dagars embryo i frysen :) så håller tummarna att de räcker till tre frysta försök! ( det är Max antal frysta försök på ett färskt försök, hoppas ni förstår vad jag menar) I morgon sista akupunkturen, den femte gången lyckades tajma det :) Sen på torsdag em är det dags för insättning!

Emmet86

11 Feb 2015 10:19

Karin: Jag förstår. 7 st embryon räkcer alldeles säkert till 3 frysförsök, om du nu behöver det. 70 % blir ju gravida inom 3 försök, så du kan ju gissa hur mycket vi hoppas på vårt tredje :P
Hur många försök får du göra? Du går väl inom landstinget? Vi går ju privat, har gjort ett äggplock men ingen färskåterföring, utan det kommer bli 3 fyrsförsök för oss. Det kommer gå på 50.000 kr för oss. Om vi inte lyckas på tredje försöket så måste vi vänta in landstingskön, där borde vi vara framme i april...Och då får vi tre försök gratis. Men vet inte om det är tre färskförsök eller tre återföringsförsök.

Emmet86

11 Feb 2015 10:20

karin: är det 3 färskförsök ni får göra? och 3 frysförsök till varje? då är det ju totalt 12 återföringar, garanterat en graviditet inom det skulle jag tro!

Karin

11 Feb 2015 16:57

Emmet86: precis! Men sen vet man ju aldrig hur mkt man fr varje färskförsök man får till frysen! 12 gånger är absoluta max, rätt sällsynt tror jag i verkligheten.... Men iaf är det ju en hel del försök hoppas vi på! Håll tummarna i morgon, att upptiningen går bra med... Helst vill vi ju ha dessa 7 till tre frysta försök vid behov :)

Emmet86

11 Feb 2015 18:21

Karin: vad "lyxiga" regler!!!!! När man är ofrivilligt barnlös är Sthlm uppenbarligen inte rätt plats att bo på. Först 6 mån kö, därav vi gör privata försök under tiden...hade såklart hoppats att det räckt med en återföring men det kanske blir tredje gången gillt...om vi misslyckas nu blir det att vänta in landstinget där vi får tre försök... Du får ett embryo imorn va? Vi har bara fått ett insatt per återföring iaf.

Karin

11 Feb 2015 23:22

Yes en st. Vi har också fått vänta här... Remiss fr min privata Gyn i feb. Tid för första samtalet i juni... Sen semesterstängt juli... Ja, det är lite tid som går åt att vänta. Hur gör ni andra efter insättning? Tränar ni som vanligt eller tar ni det lugnt några dar/ eller avstår träning helt? Nu menar jag typ styrketräning/ crosstrainer/ och inte de tuffaste pass som typ spinning.... Efter förra gången med sprutorna och så fick jag ta en luren paus för intensiv träning som de rekommenderar efter ägguttag. Men detta försök sker ju i helt naturlig cykel. Läser man på su hemsida under IVF står det ju att man kan leva som vanligt...

Emmet86

12 Feb 2015 07:06

Jag lever precis som vanligt! Har iaf gjort de två försök domslut i naturlig cykel, får se vad de säger den härgången när det är i stimulerad...jag har tränat, men inte högintensivt. Alkohol dricker jag i princip aldrig, så jag har inte behövt lägga om kosten.

M

13 Feb 2015 08:47

Emmet86 Stockholm har trots sin kö bland de bästa "reglerna" i landet:) Du får så många frysåterföring som det finns frysta ägg till varje färskförsök. Vi fick 5 till frysen och alla 5 räknades in till vårt första gratisförsök.
Nu är ju ni snart framme i kön men till er andra så är det lång kö finns alltid möjligheten att utnyttja vårdgarantin som gör att man får hjälp inom 3 månader. Man kan få åka utanför kommunen men helt klart värt det. När vi körde igång var det minst 1 års kötid, vi utnyttjade vårdgarantin och fick köra igång inom 3 månader fast på CVL kliniken i Uppsala. Ångrar inte en sekund resorna dit för de är otroligt duktiga och har bra resultat.

M

13 Feb 2015 08:55

Testar igen för mitt inlägg verkar inte kommit med:)
Emmet86: Trots kön så har stockholm bland de bästa reglerna i landet. Man får använda alla frysta ägg som man får på ett försök, så ingen maxgräns på 3:) Vi fick 5 till frysen och alla "ingick" på första försöket.
Nu är väl du snart framme i kön men till andra andra där det är lång kö så kan man alltid utnyttja vårdgarantin då man har rätt till hjälp inom 3 månader.
När vi skulle köra igång var det minst 1 års kö, men vi utnyttjade garantin och fick hjälp på Linnékliniken i Uppsala. Ångrar inte en sekund alla resor dit då de är otroligt bra:)

Emmet86

13 Feb 2015 09:14

M: Stort tack för info! Detta visste jag inte, trodde det var 3 återföringar som gällde!
Det stämmer, i april ungefär bör vi vara framme i kön. Vi går ju privat under tiden på en klinik i Stockholm. Vid vårt ägguttag i oktober fick vi 4 st embryon direkt till frysen. Ett användes i december och ett i januari. Nu väntar vi på återföring av embryo nr 3 - vår enda blastocyst. Det sker den här gången i stimulerad cykel och beräknad ET är inom 2 v sa läkaren idag!
Det är svindyrt med privata försök (efter detta 3:e har vi lagt ut 55000 kr). Men det är värt chansen tycker vi. Lyckas vi inte nu så väntar vi dock in landstinget.

KARIN: Hur har det gått för dig??

Karin

13 Feb 2015 17:49

Oj alla frysta i Sthlm alltså! :) orättvist egentligen att det är så olika. Emmet86: hade insättning igår... Vi fick en smärre chock för alla våra 7 frysta embryon gick åt!! :/ de kan ej förklara det, läkaren sa att det var fina ägg och att jag inte ska oroa mig för det. Så får lita på det. Allt kan ju hända, även ovanliga saker i den här processen.... Iaf jag fick tillbaka det ( enda!!) embryo som klarat sig och det såg fint ut, fyra celler etc :) svårt nu att vänta... Känns lite jobbigt för om detta ej lyckas har vi ju inget kvar i frysen utan då blir det långa protokollet igen med spray och sprutor. Japp så är det. Vågar inte hoppas denna gång. Många tankar, ska väl försöka att inte gå händelserna i förväg men svårt... Om det behövs köra om igen, kan jag starta rätt snabbt verkar det som iaf. Ja, allt kan verkligen hända i det här känns det som.... Bara att hänga med i " bergochdalbanan" ;0

Emmet86

13 Feb 2015 22:09

Karin: Oj, det förstår jag måste varit lite av en chock att få de nyheterna... Men å andra sidan har ni ju fått det bästa embryot tillbaka och det bådar ju gott. Sen ska man ju försöka att inte hänga upp sig så mycket på siffror och sånt, även om det är väldigt svårt att inte göra det. Jag menar, vi fick ut 31 ägg men bara fyra blev embryon i frysen och bara en blev en blastocyst. Och våra embryon har sett helt perfekta utefter tining men här står jag efter två försök lika ogravid som förut. Så man vet aldrig när det händer, vi ivf:are måste bara ha hopp och se framåt. När har du testdag!
Själv var jag på kontroll i morse och min äggblåsa vara bara 12 mm vilket inte var så konstigt då jag bara är på cykeldag 11. Hade ju långa cykler innan ivf och nu är det ännu längre, ja därför gör vi ju försök i stimulerad cykel den här gången...hur som så har jag tagit puregon ikväll och ska även i helgen så väntar ny kontroll på lördag. Men prel sa doktorn att det blir återföring näst nästa onsdag, då vi kör med blastocysten den här gången....
Ivf är som du säger en bergodalbana och jag kan inte säga hur mycket jag längtar till det över......kan inte heller fatta att jag försökt bli med barn i snart 22 månader...tiden bara springer. Folk runtom planerar sin tvåa o här står jag..fy så ska jag inte tänka...svårt ibland!

Emmet86

13 Feb 2015 22:11

Ny kontroll på måndag ska det stå 😀

Karin

14 Feb 2015 16:17

Emmet86: verkligen allt tar sån tid! Tålamod ;) du har rätt, hopp får man försöka ha! Nånstans har man ju det annars skulle man aldrig göra det här eller hur? :) jag har testdag typ 15 dar efter insättning, så nån gång i början av mars tänkte jag om man inte får mens innan då!

Emmet86

16 Feb 2015 09:37

Karin: Hur mår du?
Själv var jag på min andra kontroll nu i morse och imorn är det dags för äggmognadssprutan.
Tid för återföring av vår blastocyst har vi fått nästa tisdag. Herregud vad nervöst. Vårt tredje försök. Nu måste det bara gå!

Karin

16 Feb 2015 13:09

Spännande Emmet86! Snart är du ruvade igen då :) Jag känner inger speciellt, försöker att inte känna efter så mycket, eller leta efter "tecken" Men det är så klart svårt, innerst inne hoppas jag ju! Detta är andra gången, och " ruvar tiden" tycker jag det är bland det jobbigaste faktiskt i processen. Helst hade jag bara velat sätta väckarklockan om några veckor också sa någon ( som i melodifestivalen typ) : " vi har ett resultat!" ;) hehe skämt å sido! Ett Positivt: då kan jag förhålla mig till det... Ett negativt: då får jag förhålla mig till det... Nu är det som en ovisshet som både ibland (!) är spännande, rolig men också otroligt påfrestande. Speciellt nu när inga finns kvar i frysen... :/ funderar på att ringa kliniken och kolla när jag ev kan starta ny behandling OM det nu behövs...

Karin

16 Feb 2015 13:10

Tack för att du frågar Emmet86 :)

Emmet86

17 Feb 2015 08:33

Karin: Det är nog bra att inte leta och känna efter så mycket. Jag googlade sönder mig själv under försök ett och under försök två tog jag det avsevärt mycket lugnare med det. Läste bara de vanliga bloggar jag brukar. Nu försök tre ska jag bara försöka att vara, jag kan ju tyvärr inte påverka utfallet men än vad jag gör. Känns konstigt att jag ska bli ruvare för tredje gången om en vecka, var ju nyss jag var det...Men känns hoppfullt ändå. Tycker också ruvartiden är ofantligt svår. Helt klart den värsta tiden anser jag.
Tror att om du behöver köra en ny behandling så kommer du kunna göra det direkt. För du hade ju FET i naturlig cykel. Så då finns inga medicinska skäl att vänta vad jag vet.

Karin

17 Feb 2015 12:38

Jag ringde kliniken igår faktiskt mest för att kolla läget, ingen ny planering görs innan man vet detta resultat och måste ha ett läkarbesök enligt standard. Förhoppningsvis blir det inte så mkt väntan men sen ska man ju få plats i deras " system" med och bokas in. Det får visa sig. Tror ändå jag kommer kunna starta behandling relativt snart OM aktuellt... Sen vet man ju inte om man gör kort protokoll denna gång eller långt som jag kört. Vet nån när man kör det korta tex?

Emmet86

17 Feb 2015 13:01

Karin: Ok, skönt att du ringt iaf. Vi gjorde det korta i oktober. De sa till oss att det långa bara görs hos kvinnor med endemetrois, eller andra större problem. Vårt fel är sambons simmare och då används det korta. Vad har ni för fel? Jag vet inte skillnaden på resultat. Vi fick ju ut 31 ägg varav 4 blev nedfrusna embryon. Och nu ska vi använda det tredje. Så det kanske är bättre kvalitet om man gör på annat sätt. Det vet jag inte. Ikväll tar jag äggmognadssprutan så om en vecka är jag ruvare om allt går bra!

Emmet86

17 Feb 2015 13:02

Vi gjorde det korta. De sa till oss att det långa bara ögrs hos patienter med endemetrois eller med större problem. Vad är ert fel? Hos os är det sambons långsamma simmare. vet inte om det är olika kvaltiet på olika metoder dock.

Emmet86

18 Feb 2015 08:57

åh vad irriterande,försökt att skriva här men det har inte kommit upp.
vad gäller protokollet så gjorde vi det korta i oktober. de sa till oss att det långa endast kvinnor med endemetrois och vissa andra problem går igenom...vad har ni för "fel"? hos oss är det sambons simmare..det kanske är olika kvaltiet dock, på de olika protokollen. vi fick ju ut 31 ägg, bara 4 blev embryon i frysen och vi har nu använt 2 utav dem utan något + i sikte....Men det långa protokollet verkar väldigt jobbigt!

Emmet86

18 Feb 2015 08:58

åh vad irriterande,försökt att skriva här men det har inte kommit upp.
vad gäller protokollet så gjorde vi det korta i oktober. de sa till oss att det långa endast kvinnor med endemetrois och vissa andra problem går igenom...vad har ni för "fel"? hos oss är det sambons simmare..det kanske är olika kvaltiet dock, på de olika protokollen. vi fick ju ut 31 ägg, bara 4 blev embryon i frysen och vi har nu använt 2 utav dem utan något + i sikte....Men det långa protokollet verkar väldigt jobbigt!

Emmet86

18 Feb 2015 08:58

åh vad irriterande,försökt att skriva här men det har inte kommit upp.
vad gäller protokollet så gjorde vi det korta i oktober. de sa till oss att det långa endast kvinnor med endemetrois och vissa andra problem går igenom...vad har ni för "fel"? hos oss är det sambons simmare..det kanske är olika kvaltiet dock, på de olika protokollen. vi fick ju ut 31 ägg, bara 4 blev embryon i frysen och vi har nu använt 2 utav dem utan något + i sikte....Men det långa protokollet verkar väldigt jobbigt!

Emmet86

23 Feb 2015 21:40

Ska vi anta att bloggerskan inte kommer tillbaka? Så himla, himla tråkigt.
Själv blir jag - om allt går bra - ruvare för tredje gången imorn. Blir det tredje gången gillt, kanske. Kram till er alla

Sissa83

23 Feb 2015 22:48

Har följt alla inlägg här sedan starten, men kommenterade bara precis i början. Står själv inför ivf försök 2. Utomkveds på 1a försöket.

MEN inte det som var min anledning till inlägg. Två månader sedan bloggerskan skrev sist och jag har tänkt mycket på vad som kan ha hänt. Känns väldigt, väldigt konstigt och sorgligt. Skickar en liten bön ut i cyberspace att inget alltför illa ska ha hänt.

Lycka till också Emmet!

Kommentera

Publiceras ej